WARMTESCAN

Uw woning isoleren begint met een warmtescan

Ga warmteverlies tegen en bespaar tot 40% op uw energierekening
Brengt gebreken in de isolatie nauwkeurig in beeld
Gerichter besluit nemen over welk deel van uw woning geïsoleerd moet worden
Snel geregeld

Wat is een warmtescan?

Gebrekkige isolatie kan zorgen voor vochtvorming en schimmel in muren en houtrot in vloeren en daken. Voor u het weet lopen de kosten voor reparatie en uw energierekening hoog op.

Een warmtescan detecteert waar warmte uit de woning verloren gaat en brengt duidelijk in kaart op welke plaatsen uw woning geïsoleerd dient te worden. Door de gebreken in uw woning tijdig te signaleren, bespaart u een hoop geld – u komt niet voor vervelende verrassingen te staan.

Warmtescan laten maken?

Vul hier uw gegevens in
en wij nemen contact met u op

 

  De meest voorkomende plaatsen waar isolatiegebreken kunnen voorkomen:

  Gebrekkige isolatie kan zorgen voor vochtvorming en schimmel in muren en houtrot in vloeren en daken. Voor u het weet lopen de kosten voor reparatie en uw energierekening hoog op. Een warmtescan detecteert waar warmte uit de woning verloren gaat en brengt duidelijk in kaart op welke plaatsen uw woning geïsoleerd dient te worden.

  Ramen/Kozijnen

  Vloeren/Kruipruimte

  Spouwmuren

  Daken

  Hoe werkt een warmtescan?

   

  Onze adviseur maakt gebruik van een speciale warmtebeeldcamera die infrarode warmtestraling vastlegt. Hiermee wordt een foto van uw huis gemaakt dat aan de hand van kleurverschillen een helder beeld weergeeft van de temperatuurverschillen rondom uw huis.

  De scan brengt in kaart waar de meeste warmte uit uw huis ontsnapt. Zo weet u precies welke delen van uw huis isolatie behoefte hebben aan isolatie.

  Waarom een warmtescan maken?

  Een warmtescan maken kan verschillende redenen hebben. Zo kan het zijn dat uw woning last heeft van warmteverlies, tocht, lekkages en vocht. Dit kan komen door slechte of ontbrekende isolatie in uw woning. Door een warmtescan van uw woning te maken, spoort u de oorzaak van deze problemen op om deze gericht aan te pakken.

  Een warmtescanner kan de volgende problemen in uw woning opsporen:

  • Warmteverlies/Koudebruggen
  • Lekkages
  • Overmatige warmteontwikkeling door bijv. te sterke isolatie

  Voorwaarden voor het maken van de warmtescan

  Warmtescans geven alleen een betrouwbaar beeld, als het temperatuurverschil tussen buiten en binnen 10-15 graden is. Wij voeren de warmtescan daarom uit tussen de periode oktober t/m maart.

  Bij regenachtig weer, te zonnig weer en/of veel wind is het niet mogelijk om betrouwbare beelden te maken. Voor een accurate warmtescan vragen wij u om 2 tot 3 uur voor de opname uw verwarming in alle kamers op minimaal 20 graden te krijgen. Daarnaast dient u alle gordijnen/lamellen/luxaflex en dergelijke te openen en de ventilatieroosters te sluiten.

  Wilt u meer weten? Wij helpen u graag op weg!

  Maak een afspraak met één van onze adviseurs

  Bent u benieuwd naar wat wij voor u kunnen betekenen op het gebied van isolatie?

  Eén van onze adviseurs komt graag bij u langs voor een vrijblijvende afspraak. Aan de hand van een inspectie van uw woning en uw persoonlijke wensen bieden wij advies en een offerte op maat.

  Vraag een vrijblijvende offerte aan

  Of kies ervoor om teruggebeld te worden door één van onze adviseurs